Beslenme Çantaları İçin Sağlıklı Menü Önerileri

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların yemek alışkanlıklarında bazı değişimler yaşanabiliyor. Çocukların okul başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birisi olan dengeli beslenmenin yolu doğru hazırlanmış beslenme çantalarından geçiyor.

12 Ağustos 2015 Çarşamba, 13:55 , Güncelleme: 12 Ağustos 2015 Çarşamba, 13:56
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamaları ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için beslenme düzenlerini oluşturmak oldukça önem taşıyor. Çocuklara özel tarifler oluşturan barbekü markası Weber Stephen, çocukların büyüme ve gelişimleri için sağlıklı bir beslenme düzeni öneriyor.

Özellikle uzun tatil döneminden sonra çocukların okulda yaşadıkları tempo ve çalışma düzeni, beslenme sorunlarına yol açabiliyor. Weber Stephen, çocuklar için hazırladığı besleyici tarifleriyle yeni eğitim öğretim döneminde çocukları için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak isteyen annelerin yardımına koşuyor.

Beslenme çantalarının olmazsa olmazları

  • Çocukların severek yediği sandviçler (ton balığı, ızgara tavuk, peynir, taze sebzeler)
  • Muz, elma, üzüm gibi kolay yenebilecek meyveler
  • Süt, ayran, kefir ve taze sıkılmış meyve suları
  • Ev yapımı az şekerli, kuru meyveli kek

Izgara Biftek ve Salata ile Pide

Malzemeler 4 Kişilik

Pide İçin:

25 g Maya

150 ml Ilık su

100 ml Süt

400 g Un

1 Tatlı kaşığı Tuz

2 Tatlı kaşığı Kıyılmış biberiye

2 Tatlı kaşığı Kekik

Sos için :

150 g Ekşi krema

100 g Mısır

2 yemek kaşığı Maydanoz

2 adet Halkalar halinde kesilmiş frenk soğanı

Tuz, karabiber

Biftek için:

1 yemek kaşığı Garam masala baharat

2 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu

2,5 yemek kaşığı Mısır yağı

2 adet Biftek

Tuz, karabiber

Salata İçin

12 adet Çeri domates

150 g Karışık yeşillik

60 g Kavrulmuş soğan

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Ilık süt ve suyun içerisinde mayayı eritin. Daha sonra yavaş yavaş un tuz biberiye ve kekiği ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat kabarması için bekletin.

Sos için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.

Garam masala, akçaağaç şurubu, mısır yağını karıştırın. Bifteklerin her iki tarafını marineye bulayın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti istemiş olduğunuz pişme derecesinde pişene kadar yüksek ısıda pişirin. Izgaradan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.

Pide hamurunu 4 eşit parçaya bölün ve her birini pide şeklinde şekillendirin. Her iki tarafını ızgaranın üzerine koyarak 5'er dakika pişirin.

Pideleri ızgaradan aldıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sostan paylaştırın. Üzerine salatayı ve ince doğradığınız biftekleri dizin ve servis edin.