Özellikle uzun tatil döneminden sonra çocukların okulda yaşadıkları tempo ve çalışma düzeni, beslenme sorunlarına yol açabiliyor. Weber Stephen, çocuklar için hazırladığı besleyici tarifleriyle yeni eğitim öğretim döneminde çocukları için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak isteyen annelerin yardımına koşuyor.
Beslenme çantalarının olmazsa olmazları
- Çocukların severek yediği sandviçler (ton balığı, ızgara tavuk, peynir, taze sebzeler)
- Muz, elma, üzüm gibi kolay yenebilecek meyveler
- Süt, ayran, kefir ve taze sıkılmış meyve suları
- Ev yapımı az şekerli, kuru meyveli kek
Izgara Biftek ve Salata ile Pide
Malzemeler 4 Kişilik
Pide İçin:
25 g Maya
150 ml Ilık su
100 ml Süt
400 g Un
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Tatlı kaşığı Kıyılmış biberiye
2 Tatlı kaşığı Kekik
Sos için :
150 g Ekşi krema
100 g Mısır
2 yemek kaşığı Maydanoz
2 adet Halkalar halinde kesilmiş frenk soğanı
Tuz, karabiber
Biftek için:
1 yemek kaşığı Garam masala baharat
2 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu
2,5 yemek kaşığı Mısır yağı
2 adet Biftek
Tuz, karabiber
Salata İçin
12 adet Çeri domates
150 g Karışık yeşillik
60 g Kavrulmuş soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ilık süt ve suyun içerisinde mayayı eritin. Daha sonra yavaş yavaş un tuz biberiye ve kekiği ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat kabarması için bekletin.
Sos için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
Garam masala, akçaağaç şurubu, mısır yağını karıştırın. Bifteklerin her iki tarafını marineye bulayın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti istemiş olduğunuz pişme derecesinde pişene kadar yüksek ısıda pişirin. Izgaradan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
Pide hamurunu 4 eşit parçaya bölün ve her birini pide şeklinde şekillendirin. Her iki tarafını ızgaranın üzerine koyarak 5'er dakika pişirin.
Pideleri ızgaradan aldıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sostan paylaştırın. Üzerine salatayı ve ince doğradığınız biftekleri dizin ve servis edin.