Dünya Çocukları Yaz Kampında Buluşuyor

3 Temmuz 2015 Cuma, 14:05 , Güncelleme: 3 Temmuz 2015 Cuma, 19:15
Türkiye'de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, dünya çocuklarını yaz kamplarında bir araya getiriyor. 26 yıllık kamp tecrübesiyle bugüne kadar 67 ülkenin çocuk ve gençlerini bir araya getiren Geleceğin Yıldızları, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri'nden sonra dünya çocuklarını Türkiye'de toplayan en büyük organizasyonlardan biri olan yaz kamplarını düzenlemenin gururunu yaşıyor ve 21 Temmuz'da dünya çocuklarını Uludağ'da buluşturuyor.
Eğitim ve eğlencenin bir arada olduğu yaz kamplarının değeri her geçen gün daha çok anlaşılıyor. Çocuklarının nitelikli bir yaz geçirmesini isteyen aileler çocuklarının kaliteli zaman geçirmeleri için kamp programlarını tercih ediyor. Spordan sanata, dil eğitiminden doğa aktivitelerine kadar birçok farklı içerik sunan yaz kampları, çocukların sosyal ve fiziksel gelişimi açısından oldukça önem taşıyor.
Türkiye'de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası ve Datça'da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor. Türkiye'nin ve dünyanın birçok farklı ülkesinden çocukları bir araya getiren Geleceğin Yıldızları, çocuklara ve gençlere ömür boyu hatırlayacakları renkli hatıralar ve deneyimler yaşayabileceği bir ortam sağlıyor. 26 yıllık kamp tecrübesiyle bugüne kadar 67 ülkeden farklı kültür ve yaştaki çocukları buluşturan Geleceğin Yıldızları, hem değişik ülke ve şehirlerden hayat boyu sürecek arkadaşlıklara ortam hazırlıyor hem de çocukların içinde olan ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlıyor.

Türkiye kampçılık için elverişli koşullara sahip
Türkiye, çocuk ve gençler için düzenlenen kamplar için oldukça uygun coğrafi koşullara sahip. Üç tarafının denizlerle çevirili olması, dört mevsimin bir arada yaşanması ve kamp ortamına uygun elverişli bölgelerin olması nedeniyle farklı kamp programları düzenlenebiliyor. Alaçatı Sörf Kampı'ndan Uludağ Gelişim Kampı'na kadar 19 farklı kamp programı düzenleyen Geleceğin Yıldızları, kamp alanında Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip tek kamp kurumu olması nedeniyle yurt dışındaki aileler ve öğrenciler tarafından tercih ediliyor.
Geleceğin Yıldızları'na ait tüm kamplar, ortalama 5 yıllık deneyime sahip koçlarıyla, dünya standardının üst seviyesi olan 4 kampçı / 1 eğitmen oranı ile hizmet veriyor. Dünyada bünyesinde en fazla Uluslararası Kamp Yöneticiliği Kursu (ICDC) sertifikalı kamp yöneticisi bulunduran kurum olan Geleceğin Yıldızları, uluslararası standartlara sahip kamplarında yetişmiş koçları ile kampçıya özel ilgi gösteriyor.
Kurulduğu günden bugüne 3 farklı ülkede 350+ kamp dönemi geçiren Geleceğin Yıldızları, yılda 25 bin kamp günü geçiriyor.