Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kışın çocukların özellikle bağışıklık sistemlerini korumak adına beslenmelerine ayrı bir özen gösterilmesi gerektiğini söylüyor.
Kış Beslenmesi
Kış aylarında çocuklar için kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armut çok şifalıdır. Sebze ve meyvelerin bol miktarda ve taze olarak, çiğ ya da az pişmiş şekilde tüketilmesi çok sağlıklıdır. Yapraklı sebzeler çiğ ya da az su ile buharlı tencere veya toprak güveçlerde zeytinyağı ile birlikte kısa süreli pişirilmelidir. Brokoli ve lahana gibi sebzeler uzun süre pişirilirse tadı bozulabilir. Köklü sebzeler ise çok iyi pişirilmelidir; yoksa hazımsızlık yapabilir. Havuç gibi sebzeler ve meyveleri, vitaminlerin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir.