En Güçlü 5 Besin Kaynağı

15 Ocak 2018 Pazartesi, 15:01 , Güncelleme: 15 Ocak 2018 Pazartesi, 15:03

1. BALIK

Balık dışarıdan almamız gereken Omega 3'ü vücudunda bizim için barındıran bir canlıdır. Kalp-damar sağlığı, diyabet ve kemik sağlığımız için haftanın 2 günü beslenmemizde yer alması gereken olmazsa olmaz dediğimiz besinlerdendir.

2.AVOKADO / CEVİZ

Sağlıklı yağlar E, C ve K vitaminlerinden ve tekli doymuş yağ asitlerinden zengindir. Anti-aging etkisinin yanı sıra göz ve cilt sağlığı ve osteoartirit'te etkilidir.

3.PROBİYOTİK BESİNLER

Güçlü bağışıklığın yolu sağlıklı bağırsaklardan geçer. Bu yüzden probiyotik yoğurt, kefir, lahana/salatalık turşusu, şalgam suyu ve boza gibi probiyotik besinleri sofralarınızdan eksik etmeyin.

4. YUMURTA

Bizim için anne sütü kadar değerli bir besindir. Demirden ve A vitamininden zengin olmasıyla birlikte dışarıdan almamız gereken tüm aminoasitleri içerisinde barındırır. Her gün 1 yumurta ile güne başlamanız açlık krizlerinizi önleyerek tokluk sürenizi uzatır ve dengeli kan şekerine destek olur.

5.ELMA

Yüksek lif içeriği ile bağırsak sağlığımızı koruyan elma, düşük glisemik indeksi sayesinde iyi bir ara öğün alternatifidir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit