Aile Aktiviteleri Rehberi

8 Aralık 2023 Cuma, 10:27 , Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma, 10:27

Aralık ayının gelmesi ve soğuk havaların başlamasıyla birlikte dışarıda geçirilen zaman azalırken, aktivite seçenekleri de kısıtlıymış gibi görünebilir. Ancak kış ayları ailenizle bir araya gelerek sıcak bir atmosfer yaratmak için mükemmel bir zamanlama sunuyor. Dışarıda geçirilen zamanın kısıtlı olduğu bu günlerde plan yaparken çocuğunuzun hasta olmasından endişe duyuyorsanız, kışın tadını verimli bir şekilde çıkarabileceğiniz etkinlikleri gözden geçirebilirsiniz. İşte aralık ayında ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz aktivite önerileri:

Evde Sinema Gecesi Düzenleyin

Battaniyeler, patlamış mısır ve sıcak çikolata ile kusursuz bir sinema gecesi düzenlemek mümkün. Kış temalı bir film seçmek içinde bulunduğumuz mevsimin tadını çıkarmaya fayda sağlayabilir. Film sırasında tüketeceğiniz atıştırmalıkları ailenizle birlikte hazırlayarak paylaşımı arttırabilirsiniz.

Aile Albümü Hazırlayın

Yıl boyunca neler yaptınız? Ailenizle nasıl vakit geçirdiniz? Geçirdiğiniz kocaman yılın anılarını bir araya getirerek albüm oluşturun. Fotoğraflarınız, biriktirdiğiniz müze biletleri, fişler varsa ekleyebilir ve sizin için önemli olan anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Kurabiye Yapmanın Tam Zamanı

Hem yemekten hem yapmaktan keyif alacağınız kurabiyelere ne dersiniz? Çocuklar oyun hamurlarıyla oynamaya bayılırlar. Ayıcıklı, kalpli, yıldızlı kurabiye kalıpları onlara mutfakta en cazip gelen gereçlerden biri olacaktır. İşte deneyebileceğiniz mis kokulu bir bademli kurabiye tarifi:

1 paket tereyağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Un

Tereyağı, yumurta ve sıvı yağı bir kaba alın ve iyice karıştırın. Unu da kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyin. Ne çok yumuşak, ne çok sert ve yapışmayan bir hamur elde edin. Figürleri kalıbınızla kesin, hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. Biraz ayırarak üzerlerine şekiller yapabilirsiniz. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Bu kurabiyeleri 10 gün saklama kabında saklayabilirsiniz.

Yeni Yıl Dileklerinizi Bir Araya Getirin

Yeni bir yıla girerken ailenizle bir araya gelip beklentilerinizi ve dileklerinizi paylaşın. Bu paylaşım ailenizle aranızdaki anlayışı artırabilir. Üstelik dileklerinizi yazmak motivasyonunuzu yükseltecek ve planlarınızın üzerinde çalışmayı kolaylaştıracaktır.

Yürüyüşe Çıkarak Sokak Hayvanlarını Besleyin

Sadece fiziksel sağlığınız için değil, dünyayla bağlantı kurmayı kolaylaştırmak için yürüyüşlere çıkın. Özellikle çocuklar için bu deneyim, empati duygularını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Kışın zorlu şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına birlikte su ve yiyecek vermek, çocuğunuzun yaşam şartlarını anlamasına ve duyarlılık kazanmasına yardımcı olacaktır.

Aralık ayında gerçekleştireceğiniz bu etkinlikler, sıcaklık ve birlikteliğin tadını çıkarmak için güzel bir fırsat sunuyor. Aile bağlarınızı güçlendiren her bir küçük anın, yaşamınız boyunca hatırlanacak özel anılar haline geleceğini unutmayın.